Jdi na obsah Jdi na menu
 


Recepty

Při přípravě jídel se řídím známým českým příslovím - VŠEHO S MÍROU. Základem vaření je u mě pestrost a rozmanitost.

 Rozhodně nepodléhám mediálním tlakům varujících před určitou potravinou. Už toho tu bylo dost - od vajec až po tolik zatracované živočišné tuky. Tyto informace mají navodit pocit strachu a navést nás na alternativní potravinu, často uměle vytvořenou, kterou můžeme - jak jinak - jíst ve velkém, a je značným přínosem pro naše zdraví.

 No samozřejmě, že tohle chce většina z nás slyšet. Mnohdy ale smyslem těchto informací není ochrana našeho zdraví, jak by se na první pohled zdálo, ale pouze byznys.

 Můj zdravý selský rozum má blíže k přírodním produktům místo uměle vytvořených, dobarvených nebo dochucených výrobků. Pokud to tedy jde, peču a vařím právě z nich. Vše je ale jen o té míře, takže ani ostatním produktům se úplně nevyhýbám a využívám je - ovšem PŘIMĚŘENĚ wink.

V uvedených receptech tak najdete nejen tuky živočišné, ale i rostlinné. Sladkou chuť způsobenou klasickým bílým cukrem snižuji na minimum, případně nahrazuji třtinovým cukrem, medem nebo různými sirupy. Někdy naopak stačí do pokrmu přidat ovoce laugh.

Dříve jsem pekla vše z klasické bílé pšeničné mouky. Postupně jsem zjistila, že je tolik jiných možností. Dnes běžně používám mouku špaldovou, žitnou, pohankovou, jáhelnou, rýžovou, ječnou, kukuřičnou ...a protože se jich dnes dá sehnat opravdu hodně, tak končím cool.

Právě ta různorodost mě na tom pečení a vaření baví ze všeho nejvíc yes.

 

Rubriky

Polévky

Příspěvků: 0

Rychlovky

Příspěvků: 0

Masové pokrmy

Příspěvků: 1

Zeleninové pokrmy

Příspěvků: 1

Kváskové pečení

Příspěvků: 0

Sladké mlsání

Příspěvků: 1

Moučníky

Příspěvků: 3