Jdi na obsah Jdi na menu
 


CELOZRNNÝ KEFÍROVÝ PERNÍK S OVOCEM

11. 8. 2017

p7138884z.jpg

Perník jsem namíchala z celozrnné mouky, a tím významně

zvýšila jeho výživovou hodnotu.

 

Celozrnná mouka totiž obsahuje více vápníku, hořčíku,

železa, zinku a dalších látek, které jsou přítomny v

obalových vrstvách a v klíčku. Bílá mouka je pak o ně

ochuzena. Přídavek ořechů, semínek a medu jej ještě

posune o stupeň výše yes.

 

Původně jsem používala klasický pekáč, ale perník byl

nízký. V pekáči polovičních rozměrů je vysoký, vláčný a

krásně nadýchaný. Takže už ho peču jen takto wink. Výborně

chutná i bez ovoce.

 

Co budeme potřebovat:

350g mouky –konkrétně:

200g celozrnná pšeničná jemná

100g špaldová hladká

50g špaldová celozrnná

(mouky různě kombinuji a obměňuji – není se čeho bát)

50g třtinového cukru

1 lžíce medu (cukr lze nahradit medem -dáme pak celkem 3

lžíce medu)

2 lžičky sody

1 lžíce kakaa

namleté ořechy, případně semínka

½ skleničky oleje

1 kefír (500ml)

ovoce- borůvky, maliny, rybíz

 

Vše smícháme, nalijeme na vymazaný a vysypaný pekáč.

Poklademe ovocem a dáme péct do předehřáté trouby na

180 stupňů asi na 20 min.

Dobrou chuť smiley.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář