Jdi na obsah Jdi na menu
 


ŠPALDOVÁ TVAROHOVÁ BUCHTA S RYBÍZEM A VLOČKOVOU DROBENKOU

11. 8. 2017

p7058791zm.jpg

V období zrání rybízu by byl jistě velký hřích toto

ovoce nevyužít a neupéct něco dobrého. A když se k

tomu použije celozrnná špaldová mouka, ovesné vločky,

směs ořechů a semínek a vše se osladí medem, můžeme

si být jisti, že nešlápneme vedle. Moučník tak bude

obohacen o řadu vitamínů, minerálních látek a zdraví

prospěšných mastných kyselin. Bez výčitek svědomí si

tak můžeme touto buchtou zpříjemnit den :). Množství

surovin je vhodné pro pekáč malých rozměrů. Na velký

(klasický) pekáč použijeme dvojnásobek :).

 

TĚSTO:

1 hrnek celozrnné špaldové mouky

¼ hrnku mléka

¼ hrnku oleje

1 vejce

3 lžíce medu

2 lžíce mletých ořechů a semínek (lze dát, co kdo má

rád a libovolně nakombinovat – chia, sezam, dýně, len,

slunečnice, různé druhy ořechů)

½ prášku do pečiva (nejlépe bez fosfátů)

tvaroh

rybíz

 

DROBENKA:

1 lžíce mletých ořechů a semínek

2 lžíce ovesných vloček

1 lžíce medu

(množství je pouze orientační – poměr jednotlivých

složek lze upravovat tak, aby šly ze směsi vytvořit

oddělené hrudky)

 

POSTUP:

Nejprve smícháme vejce s medem, olejem a mlékem. V

mouce promícháme prášek do pečiva a směs mletých

ořechů a semínek. Tuto sypkou směs přimícháme k

tekuté. Vše rozmícháme (v případě potřeby přidáme

ještě trochu mléka), aby vzniklo lité těsto. ½ těsta

nalijeme na vymazaný a vysypaný malý pekáč. Na těsto

rozetřeme tvaroh a poklademe červený rybíz. Navrch

nalijeme zbytek těsta a posypeme drobenkou. Pečeme

ve vyhřáté troubě na 180 stupňů přibližně 20 min.

Dobrou chuť smiley.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář